Екскурзия от София до Рилския манастир

Рилският манастир е един от най-важните културни паметници в България

Резервирай

Еднодневна екскурзия до Рилския манастир

Рилският манастир е на около 124 км от София. Времето за пътуване от София до Рилския манастир е около час и 45 минути. При пристигането си в манастира ще можете да видите основния храм, кулата на Хрельо, музея, в който освен многобройни различни артефакти се излага целогодишно и кръста на Рафаел.

Еднодневната екскурзия от София до Рилския манастир включва екскурзия в двете посоки, посещение на манастира и, ако желаете, ще отделим време да се насладите на вкусен обяд в речните ресторанти.

Рилски Манастир

За Рилския манастир

Рилският манастир се намира на 1,147 метра надморска височина, благоуханни борови гори на Рила планина. Рилският манастир е основан през 30-X в. за да замени старата постройка в планините на Рила. По време на съществуването си манастирът е възстановен няколко пъти, разрушен и възстановен. Рилският манастир придобил сегашния си вид в средата на миналия век. Това е най-големият и уважаван български манастир. Рилският манастир е един от най-важните културни паметници в България – символ на България, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство.

Този манастир се намира близо до село Падала – недалеч от първоначалната им база. Тя минава покрай река Рила. Това е най-големият манастир в България – 5 етажа, видими, както и 4 от тях.

Тази особеност на сградата се дължи на ограниченията, наложени от властите на Османската империя през 1834 г., когато съществуващата структура. На първия етаж на музея. В манастирската трапезария се приготвят за монасите.

Манастир „Св. Иван Рилски“ е построен на мястото на стар заслон в 927-941 г. Иван Рилски (или, както някои писатели на неговите ученици) в Рила планина. В двора на манастира е построена през 1335 г. отбранителна кула и малка еднокорабна местна феодална протолевастра Хреджа. Кулата е най-старата съществуваща сграда в манастирския комплекс и принадлежи към архитектурния стил Търновско художествено училище.

В момента ансамбълът на манастира включва площ от 8800 квадратни метра, от които 5500 квадратни метра застроена площ. В манастира са построени крила по различно време от 4 и 5 етажа, заобиколени от всички страни само един двор под формата на неправилен петоъгълник.

Резервирайте сега с няколко кликвания за Рилския манастир

Имате ли нужда от еднодневен екскурзия от София? Резервирайте „Day Trip“, за да се насладите на висококачествено обслужване. Процесът на резервация е лесен, резервирайте сега в няколко секунди. Посетете най-популярните манастири, древните градове, местата за отдих и културните паметници, предлагани в еднодневни екскурзии от София.

100% обща цена
помощ при багаж
от врата до врата
безплатен бебешки стол
включени пътни такси и такси за паркиране

  • таблет с име или лого
    професионални шофьори
    възможна промяна до 2 часа
    безплатно анулиране на поръчката
    включен ДДС