Day trips from Sofia

Rila Monastery is one of the most important cultural monuments in Bulgaria

Book Now

Еднодневна екскурзия от София до Пловдив

Пловдив е вторият по големина град в България се намира на 150 км от столицата София. Известни паметници на културата са Античния театър, множество художествени галерии и Международния панаир на изкуствата. Съчетанието на стария град Пловдив между реконструирани сгради и модерни магазини ви дава усещането, че това е мястото, където можете да намерите всичко необходимо. Ако желаете да ползвате нашите услуги ние ще осигурим за посочените цени: автомобил по ваш избор,шофьор говорещ английски език,гориво,пътни и паркинг такси включени в посочената цена за екскурзия в България.

Пловдив

За Пловдив

Асиметрични къщи, типични за планинските села с открита веранда, вече не отговаря на естетическите изисквания на заможни хора и те започнали да строят домовете си на нов модел, ги украсени със стенописи и орнаменти и ги обзавеждане с множество фини елементи. По този начин един уникален стил на Пловдив къща Възраждане, красива комбинация от Западна и Източна влияние. Много от къщите са автентично запазени и повечето от тях вече жилища музеи и галерии. Не пропускайте да видите Балабановата къща, къщата на Степан Хиндлиян, Хаджи Драган Калофереца, Артин Гидиков, Георги Мавридий, Фурнаджиев къща, къщата на Хаджи Власаки Чохаджията, Данчовата къща и много други.

В IV в пр.н.е. Филип Македонски превзема града, изградена една крепостна стена и той сам кръщава – Филипополис. Но след смъртта на сина си и се върна траките бунтовнически власт над града.
През следващите няколко века Филипопол е бил разрушен и няколко пъти след атаките на  келти, готи и хуни.

Пловдив е един от най-старите градове в Европа. Според историците той е съвременник на Троя и е още по-стар от Рим и Атина. Той е разположен в централната част на България в тази област, на около 30 километра от полите на величествената Родопа планина. Красив град, и се определя специфичния климат – страстно лято , непомръдващ въздуха и изгаряща топлина и мека зима, почти без сняг.

Резервирайте сега с няколко кликвания за Пловдив

Имате ли нужда от еднодневен екскурзия от София? Резервирайте „Day Trip“, за да се насладите на висококачествено обслужване. Процесът на резервация е лесен, резервирайте сега в няколко секунди. Посетете най-популярните манастири, древните градове, местата за отдих и културните паметници, предлагани в еднодневни екскурзии от София.

Цената за екскурзиите включва освен самото пътуване и време за престой и посещение на манастир,град,забележителност,но също така и време за обяд в приятен ресторант. В случай че желаете да ви предложим автомобил с шофьор, за посещение на манастири,забележителности,исторически местности и градове,за няколко дни,моля изпратете ни: office@transfers-bg.eu подробна информация (програма).


 

• Без скрити такси
• Платени пътни такси и паркинг
• превозни средства и пътници застраховане
• Безплатно дете / бебе места
• ДДС – включен