Екскурзия от София до Рилския манастир

 

София – Рилския манастир

Рилският манастир се намира на 1147 метра над морското равнище, уханни борови гори на Рила планина. Рилският манастир е основан през 30-X в години. на мястото на стария отшелник в планината Рила. По време на своето съществуване манастирът е възстановен няколко пъти, унищожен и наново. Рилски манастир, придобити сегашния си вид в средата на миналия век. Това е най-големият и най-уважаваните български манастир. Рилският манастир е един от най-важните паметници на културата в България, символ на България, включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Този манастир се намира близо до село Падала – не е далеч от първоначалната им база. Тя работи по поречието на река Рила. Това е най-големият манастир в България – 5 етажа, видими, както и 4 от тях.

Рилски манастир
Rila-Monastery-Frescowinter_rilastenopis3stenopis2stenopisrilski_manastir6rila_viewrila_krila_ikorila-monastery-bkupol2kupolikoncros

Тази функция на сградата, поради ограниченията, наложени от органите на Османската империя през 1834 г., когато сегашната структура. На първия етаж на музея. В трапезарията на манастира се приготвя за монаси.

Манастирът „Св. Иван Рилски“ е построен на мястото на стар отшелник в Иван 927-941 Рилски (или, според някои автори от неговите ученици) в Рила планина. В двора на манастира е построена през 1335 отбрана кула и малка еднокорабна местния феодал protosevast Hrelja. Кула е най-старият запазен сграда в манастирския комплекс и принадлежи към архитектурен стил Търново художествена школа.

В момента на ансамбъла на манастира обхваща площ от 8800 кв. м, от които 5500 кв. м. застроена площ. Манастирът е построен крила по различно време на 4 и 5 етажа, заобиколен от всички страни, само двор във форма на неправилен петоъгълник.

Турове в България такси ВИП Мини бус Мини бус
1-3 /pax/ 1-3/pax 4-5/pax/ 6-8/pax/
София – Рилски манастир 98 € 119 € 129 € 149 €

• Без скрити такси
• Платени пътни такси и паркинг
• превозни средства и пътници застраховане
• Безплатно дете / бебе места
• ДДС – включен
• 24 посрещане / изпраящане
• Всички цени са в ЕВРО


Членство

Airport Transfers & Taxi in Bulgaria and abroad member of InfoTaxi. Internationa Taxi Alliance
Google Analytics Alternative
© 2008 - 2015 Maribor Ltd Suffusion theme by Sayontan Sinha