Екскурзия от София до Пловдив

София – Пловдив

Асиметрични къщи, типични за планинските села с открита веранда, вече не отговаря на естетическите изисквания на заможни хора и те започнали да строят домовете си на нов модел, ги украсени със стенописи и орнаменти и ги обзавеждане с множество фини елементи. По този начин един уникален стил на Пловдив къща Възраждане, красива комбинация от Западна и Източна влияние. Много от къщите са автентично запазени и повечето от тях вече жилища музеи и галерии. Не пропускайте да видите Балабановата къща, къщата на Степан Хиндлиян, Хаджи Драган Калофереца, Артин Гидиков, Георги Мавридий, Фурнаджиев къща, къщата на Хаджи Власаки Чохаджията, Данчовата къща и много други.

Plovdiv

Пловдив

В IV в пр.н.е. Филип Македонски превзема града, изградена една крепостна стена и той сам кръщава – Филипополис. Но след смъртта на сина си и се върна траките бунтовнически власт над града.
През следващите няколко века Филипопол е бил разрушен и няколко пъти след атаките на  келти, готи и хуни.

Пловдив е един от най-старите градове в Европа. Според историците той е съвременник на Троя и е още по-стар от Рим и Атина. Той е разположен в централната част на България в тази област, на около 30 километра от полите на величествената Родопа планина. Красив град, и се определя специфичния климат – страстно лято , непомръдващ въздуха и изгаряща топлина и мека зима, почти без сняг.

Турове в България
такси
ВИП
Мини бус
Мини бус
1-3 /pax/
1-3/pax
4-6/pax/
6-8/pax/
София –  Пловдив
119 €
139 €
155 €
176 €

• Без скрити такси
• Платени пътни такси и паркинг
• превозни средства и пътници застраховане
• Безплатно дете / бебе места
• ДДС – включен
• 24 посрещане / изпраящане
• Всички цени са в ЕВРО

Членство

Airport Transfers & Taxi in Bulgaria and abroad member of InfoTaxi. Internationa Taxi Alliance
Google Analytics Alternative
© 2008 - 2015 Maribor Ltd Suffusion theme by Sayontan Sinha